Cele mai citite

loader-image
Botoșani
19:33, 18 iulie 2024
temperature icon 29°C
cer acoperit de nori
Humidity 61 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 8 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:33
Sunset Sunset: 20:05

Ultimele Știri

Iluminat public în valoare de 1 milion de lei în comuna Roma

17 iulie 2023 | Administratie

Administratia comunei Roma a semnat săptămâna trecută, contractul de execuție lucrări pentru modernizarea iluminatului public. Este vorba de un contract în valoare de aproape un milion de lei, finanțarea fiind asigurată de AFM.

“Este vorba de etapa a doua a modernizării sistemului de iluminat public. Noi am finalizat prima etapă iar în etapa a doua vom finaliza modernizarea iluminatului public. Aveam în comună un sistem de iluminat învechit, care se defecta des. Prin modernizarea iluminatului public va apărea acea eficiență în costul energiei electrice și nu vom mai fi nevoiți ca zilnic să facem reparații. Acest proiect are o valoare de 937.000 lei, fără TVA, este finanțat prin Fondul de Mediu. Am semnat contract de execuție lucrări iar în perioada imediat următoare va începe execuția lucrărilor”, a spus Mihai Asiminicesei, primarul comunei Roma.

Între timp, autoritățile locale au pregătit încă un proiect care le va asigura independența energetică.

“Vrem să realizăm și un parc fotovoltaic care să ne asigure energia electrică pentru iluminatul public și instituțiile din comună. Am depus documentația și sunt convins că vom obține finanțarea. Am emis hotărârea de Consiliu Local, am intabulat terenul. Va fi un parc fotovoltaic pe o suprafață de 7000 metri pătrați”, a mai spus Mihai Asiminicesei.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri