Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Incendiu în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Șendriceni

5 iunie 2024 | Eveniment

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Șendriceni. O bucătărie de vară a luat foc, cel mai probabil, de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. Când au observat flăcările, proprietarii au sunat după ajutor la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șendriceni și o ambulanță aparținând SAJ. Aceștia au constatat faptul că bucătăria de vară, de aproximativ 20 de metri pătrați, ardea în totalitate și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la casă și alte anexe. Din interior a fost scoasă și o butelie, fiind eliminat riscul de explozie. Echipajul medical a acordat îngrijiri medicale la fața locului proprietarilor, întrucât au suferit atacuri de panică.

Pentru a preveni astfel de incendii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani vă recomandă:

– nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– nu lăsați ușa sobei deschisă;

– nu supraîncălziți soba;

– montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

– nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

– stingeți focul pe timpul nopții;

– nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri