Incendiu violent pe strada Zimbrului, din municipiul Botoșani

Un incendiu violent a avut loc în această seară, într-o gospodărie de pe strada Zimbrului, din municipiul Botoșani. Un garaj construit din lemn, folosit ca bucătărie, s-a aprins după ce mama proprietarei a uitat o oală cu mâncare pe foc. Flăcările s-au extins la întreaga construcție. Vecinii au fost cei care au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului și a stins incendiul înainte de a se extinde la alte clădiri din apropiere. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Vă reamintim că, respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit aflate în funcțiune.

Nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată.
După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul.

Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

(Visited 43 times, 1 visits today)