ITM Botoșani: Peste 40 de persoane au fost descoperite că munceau la NEGRU

În anul 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani a înregistrat un număr de 45 de persoane accidentate în accidente de muncă, din care 40 cu incapacitate temporară de muncă și 5 mortale.
Au fost înregistrați 4 accidentați într-un accident colectiv de muncă din care 2 cu incapacitate temporară de muncă și 2 accidentați mortal.

În ceea ce privește interacțiunea directă cu cetățenii și problemele pe care aceștia le-au reclamat, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, în anul 2021, au fost înregistrate 430 de petiții, iar motivele cele mai des intâlnite ale acestora au fost: 172-neacordare salarii, 33 – neplată ore suplimentare, 53 – neplată CO neefectuat, 14 – neplată concedii medicale, 33 – program de lucru, timp de muncă/timp odihnă, 22-neeliberare adeverințe de vechime, extras Revisal, 37 – neeliberare decizii încetare activitate CIM.

În cursul anului 2021 au fost verificate și înregistrate 26 contracte colective de muncă și 9 acte adiționale la cele deja în vigoare, numărul total al contractelor colective de muncă active la nivelul județului Botoșani, la sfârșitul lunii decembrie 2021, fiind de 109.

În anul 2022, Inspectoratul Teritorial de Munca Botosani va avea în continuare, ca obiective prioritare, reducerea incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

(Visited 525 times, 1 visits today)