Legea graţierii, din nou în dezbatere la Senat

Legea graţierii intră din nou în dezbaterea Comisiei juridice din Senat. Proiectul Guvernului este însoţit de amendamente controversate, cele mai multe dintre ele depuse de şeful Comisiei, senatorul PSD Şerban Nicolae. Acestea propun graţierea sau reducerea unor pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a propus să fie graţiaţi şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie: luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Amendamentele lui Şerban Nicolae vizează reducerea, în anumite condiţii, a pedepselor de până la 10 de ani de închisoare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut însă ca aceste amendamente să fie retrase.

Se graţiază:
– favorizarea făptuitorului
– luarea şi darea de mită
– traficul de influenţă
– abuzul în serviciu
– pedepsele de până la 3 ani în întregime
– cu trei ani, pedepsele de până la 7 ani

La acelaşi proiect, senatorii UDMR Karoly Zsolt şi Tanczos Barna propun să fie graţiate şi pedepsele pentru fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi informatic. De asemenea, senatorul PSD Liviu Brăiloiu a depus un amendament la proiectul de lege pentru grațierea tuturor persoanelor care au peste 70 de ani și a femeilor însărcinate.

www.digi24.ro

(Visited 12 times, 1 visits today)