Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:46, 29 februarie 2024
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 7 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

Legea graţierii, din nou în dezbatere la Senat

21 martie 2017 | Justitie, Social - Educatie

Legea graţierii intră din nou în dezbaterea Comisiei juridice din Senat. Proiectul Guvernului este însoţit de amendamente controversate, cele mai multe dintre ele depuse de şeful Comisiei, senatorul PSD Şerban Nicolae. Acestea propun graţierea sau reducerea unor pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a propus să fie graţiaţi şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie: luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Amendamentele lui Şerban Nicolae vizează reducerea, în anumite condiţii, a pedepselor de până la 10 de ani de închisoare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut însă ca aceste amendamente să fie retrase.

Se graţiază:
– favorizarea făptuitorului
– luarea şi darea de mită
– traficul de influenţă
– abuzul în serviciu
– pedepsele de până la 3 ani în întregime
– cu trei ani, pedepsele de până la 7 ani

La acelaşi proiect, senatorii UDMR Karoly Zsolt şi Tanczos Barna propun să fie graţiate şi pedepsele pentru fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi informatic. De asemenea, senatorul PSD Liviu Brăiloiu a depus un amendament la proiectul de lege pentru grațierea tuturor persoanelor care au peste 70 de ani și a femeilor însărcinate.

www.digi24.ro

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri