Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Lucian Trufin: “Siguranța cetățenilor în starea de urgență actuală este dată de sistemul medical și de industria agroalimentară”

17 martie 2020 | Politica

Senatorul Lucian Trufin face un apel atâtla autoritățile abilitatesă ia toate măsurile care se impun în această perioadă de criză, pentru a limita extinderea coronavirusului, cât șilafermierii, producătorii și procesatorii din industria alimentară, sfătuindu-i să nu trateze cu superficialitatesituațiacreată de epidemia de COVID-19.

 “Văzând cozile interminabile, aglomerația din supermarketuri și rafturile cu produsele alimentare goale,nu pot să mă declar decât consternat și îngrijorat. Pe de o parte mă nemulțumește nerespectarea de către cetățeni a condițiilor minime impuse de autorități, iar pe de altă parte mă alarmează posibilitateaapariției uneieventuale crize alimentare. Din păcate și în județul nostru a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu COVID -19, motiv pentru carear trebui să fim mai prevăzători și să evităm pe cât posibil spațiile aglomerate. În același timp, îmi doresc din suflet ca fermierii să cunoască și să respecte indicațiile și recomandările ANSVSA, pentru că ei și angajații din industria alimentară au o mare responsabilitate – asigurarea hranei pentru populație. Având în vedere blocajul creat la punctele de intrare în țarădatorită măsurilor impuse, devine de interes naționalsusținerea producătorilor agricoli locali pe care îi găsim în piețele agroalimentare.Din punctul meu de vedere aceștia, împreună cu lucrătorii din industria alimentară, în aceste momente sunt la fel de importanți precum medicii. Dacă lucrătorii din sistemul medical se ocupă de sănătatea populației, cei din industria agroalimentară se ocupă de hrana românilor” a declarat senatorul Lucian Trufin.

Lanțul alimentar și anume, producătorul, procesatorul și distribuitorul trebuie protejat cu orice preț în această perioadă. Accentul însă trebuie să cadă pe primii doi actori ai lanțului alimentar, dată fiind situația complicată legată de importurile de hrană din spațiul comunitar.

Rog actualii guvernanți să trateze industria alimentară la pachet cu siguranța medicală.Nu vreau să mă gândesc ce ar însemna să se închidă unitățile de procesare a cărnii, a laptelui sau cele de panificație din județul nostru și din țară. Acum, când toate țările iau măsuri de protejare a propriilor industrii, cred că a venit timpul să ne concentrăm pe producția internă, să consumăm produse românești și să sprijinim cu fonduri guvernamentale dezvoltarea sectorului de procesare din industria alimentară a României.

În calitate de senator ales în județul Botoșani, județ cu potențial agricol, m-am luptat pentru Legea 321/2009 a comercializării produselor agroalimentare, în sensul de a obliga retailerii să vândă produse românești, dând astfel o șansă producătorilor și procesatorilor români. Imediat a venit Comisia Europeană și a deschis procedură de Infringement. Acum întreb Comisia Europeană – în plină criză, nu este normal ca o națiune să-și asigure securitatea alimentară prin protejarea și  sprijinirea producătorilor și procesatorilor săi autohtoni???”, a mai adăugat senatorul social- democrat.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri