Cele mai citite

loader-image
Botoșani
23:24, 24 iulie 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:41
Sunset Sunset: 19:57

Ultimele Știri

Lucrări avansate la noul sediu al Evidenței Populației

3 iulie 2024 | Administratie

Casă nouă pentru Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor.
Consiliul Județean implementează un proiect de peste 4 milioane de lei, prin care clădirea „Elena Doamna” este consolidată, reabilitată energetic și modernizată.

Fondurile sunt atrase din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar cofinanțarea asigurată de către Consiliul Județean Botoșani este de aproximativ 281.000 de lei.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, și vicepreședintele Dorin Birta au inspectat lucrările efectuate de constructori.

Este un proiect foarte important, prin care readucem la viață o clădire aflată într-o stare avansată de degradare de mai mulți ani și pe care o transformăm într-un sediu modern pentru Evidența Populației. Lucrările sunt în graficul asumat de constructor”, a declarat Doina Federovici.

La finalul reabilitării, în clădirea „Elena Doamna” va fi mutată și arhiva fizică a Serviciului Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor, care are în păstrare 32.000 de registre de stare civilă cu 2,8 milioane de acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, deces, divorț, acte speciale etc.), începând cu anul 1895.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri