Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

MAI aproape de copii – ediția a treia – 1 iunie 2024

1 iunie 2024 | Eveniment

Instituția Prefectului – județul Botoșani, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a organizat astăzi, 1 iunie 2024, cea de-a treia ediție a evenimentului dedicat copiilor, MAI aproape de copii.
Anul acesta, peste 1.000 de copii însoțiți de cadre didactice, părinți și bunici ne-au onorat invitația și au sărbătorit Ziua Copilului alături de colegii noștri de la Instituția Prefectului, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte, Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ISU Botoșani, IPJ Botoșani, IJJ Botoșani, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, Agenția Națională Antidrog, DSP Botoșani și MApN.
Cei mici au primit baloane colorate, bomboane, pliante și semne de carte, iar salvatorii botoșăneni i-au așteptat cu baloane sub formă de mașini de pompieri sau cu personajele lor preferate din desenele animate.
Copiii au descoperit autospecialele de intervenție, au vizitat standurile expoziționale cu tehnică, au fost încântați de demonstrațiile de dresaj canin, lecțiile de stingere a incendiilor, s-au plimbat cu șenilata și au coborât pe tiroliană. Cei mai îndrăzneți au văzut cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi al căştilor de protecţie, dar au și testat presiunea furtunelor ca și cum ar fi stins un incendiu imaginar.
De la paramedicii SMURD au aflat cum pot ajuta o persoană care se află într-o situație critică.
Eroii în uniformă le-au explicat celor mici cum funcționeză tehnica specifică, iar specialiștii de la structurile de prevenire le-au oferit copiilor sfaturi utile pe subiecte de interes, adaptate vârstei lor.
Chiar dacă activitățile au fost dedicate copiilor, nu au fost neglijați nici părinții. Aceștia au primit o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte astfel încât copiii să fie în siguranță, acasă, pe stradă sau la locul de joacă.
Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”A fost o zi interactivă, plină de surprize. Ne bucurăm că le-am făcut o zi frumoasă copiilor care ne-au copleșit cu bucuria lor. Le mulțumim copiilor pentru această zi memorabilă, plină de emoție! Și le mulțumesc tuturor colegilor din structurile teritoriale ale MAI care au participat la eveniment. La mulți ani tuturor copiilor!”
https://bt.prefectura.mai.gov.ro/mai-aproape-de-copii-editia-a-treia-1-iunie-2024/

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri