Cele mai citite

loader-image
Botoșani
18:09, 14 iulie 2024
temperature icon 36°C
cer senin
Humidity 19 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 12 Km/h
Clouds Clouds: 0%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:29
Sunset Sunset: 20:08

Ultimele Știri

Marius Budăi, deputat PSD: „Guvernul condus de PSD a luat mereu măsuri de sprijin pentru cei cu pensii mici și de creștere a salariului minim pentru a proteja puterea de cumpărare a celor mai vulnerabili”

13 iunie 2024 | Politica

Inflația continuă să scadă. În luna mai, a coborât de la 5,9% la 5,1%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Desigur, vorbim de o medie statistică. Nu toți cetățenii percep la fel această evoluție. Prețurile diferă de la județ, la județ, de la un magazin la altul, iar în cazul alimentelor avem și influențe sezoniere, mai ales la legume și fructe. Important e că prețurile s-au stabilizat, iar măsurile promovate de PSD s-au dovedit eficiente. Am oprit specula din piața de energie și din cea de alimente. Pe fișa de la INS pentru luna mai, vedem scăderi de prețuri atât la energie, unde am plafonat prețurile, cât și la alimentele de bază, unde am limitat adaosul comercial.
Știu că vor fi unii care vor spune că avem în continuare printre cele mai mari inflații din Uniunea Europeană. Așa e, dar adevărul trebuie spus în întregime. Să nu uităm de unde am plecat! În noiembrie 2022 Inflația era 16,8%. Azi este 5,1%. Așadar avem și cea mai mare scădere a inflației în cadrul Uniunii.
Și mai e important de amintit că Guvernul condus de PSD a luat mereu măsuri de sprijin pentru cei cu pensii mici și de creștere a salariului minim pentru a proteja puterea de cumpărare a celor mai vulnerabili în fața creșterii prețurilor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri