Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

MARIUS BUDĂI: „Dragi colegi liberali…pur și simplu ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri”

11 noiembrie 2023 | Politica

Ceea ce ați făcut acum două zile, dragi colegi liberali, prin punerea în pericol a Legii pensiilor, mi se pare impardonabil. Pur și simplu ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri.
Mă gândeam că după doi ani de guvernare alături de PSD ați ieșit din logica lui “nu se poate” și “nu am” și v-ați dat seama că dacă vrei și mai și depui efort se pot găsi soluții.
Oare nu sunteți de acord cu majorarea pensiilor și cu eliminarea acelui nedrept procent de 9,4%? Eu știu cel mai bine de ce vă adresez această întrebare, doar mi-ați cerut demisia când mă băteam, susținut de PSD, să eliminăm acest procent, dar și când, în 2022, vă propuneam soluțiile PSD pentru majorarea pensiilor. Atunci v-am înțeles, erați după o guvernare strict de dreapta, PNL-USR, când în anul 2021 nu ați acordat nici măcar un leu majorare la pensii, dar acum chiar nu vă înțeleg.
Nu sunteți de acord cu principiul: pentru muncă egală, pensie egală?
Nu sunteți de acord cu echitatea și cu solidaritatea?
Nu sunteți de acord cu încurajarea muncii și cu faptul că ne dorim să acordăm punctaj suplimentar pentru fiecare an de vechime realizat peste stagiul de 25 de ani?
Nu sunteți de acord cu redefinirea gradelor de invaliditate, pentru a se da posibilitatea desfășurării unor activități profesionale și a permite cumulul pensiei de invaliditate cu veniturile din aceste activități?
Nu sunteți de acord ca pentru orice grad de invaliditate, în funcție de natura afectării capacității de muncă și tipul raportului de muncă, capacitatea de muncă să poată fi considerată păstrată pentru anumite activități profesionale, la propunerea medicului expert?
Nu știu ce să zic?
Vom vedea în parlament la dezbaterea și aprobarea Legii!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri