Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Marius Budăi: „Guvernul Iohannis-Orban PNL ne pregătește de austeritate. Economia funcționează pe deficit, datorie, cumetrie, afaceri dubioase și ”ciocul mic”

20 mai 2020 | Politica

De la domnii Orban și Iohannis nu vedem niciun program economic de repornire a României, ci doar promisiuni: ”vom face”, ”vom analiza”, ”vom implementa”. Despre prezent – ”facem”, nimc.
Premierul Orban încărcat de o stare de infatuare și plin de o altă stare de alertă ”maximă” a apărut ieri în Parlament să intărească această teză. Și am aflat: ”vor face”, ”vor implementa”, etc. Nu știm când, dar ”vor”.
Să vă spun, domnule Orban, ce faceți, totuși, în prezent:
1. guvernare pe deficit – Deficitul bugetar a explodat. La primul trimestru din anul 2020 a ajuns la maximul istoric din ultimii 30 de ani. Mai mult, după numai 4 luni din 2020, România are un deficit de 27 de miliarde de lei, egal cu cel la 10 luni din anul 2019. Poate ne și informați ce ați făcut cu acești bani. Poate.
2. guvernare pe datorie – Peste 55 de miliarde de lei împrumutați în 6 luni de guvernare ”fantastică”. Ați preluat o pondere a datoriei guvernamentale în PIB de 34,6% și acum este 38%. Poate ne și informați ce ați făcut cu acești bani. Poate.
3. guvernare pe cumetrie – ”Caracatița ministrului grindă” și exemplele pot continua. Poate vom afla de ce. Poate.
4. guvernare pe afaceri – Achiziții de materiale sanitare de la cafenele de prin sate, vânzări de măști la supra-preț și fără bon fiscal. Poate vom afla și alte tunuri. Poate.
5. guvernare ”ciocul mic – noi suntem la putere” – Aroganță și lipsă de transparență a autorităților față de cetățenii români și față de Parlament.
În tot acest timp se petrec lucruri dramatice:
– România pierde economic 600 de milioane de euro pe zi;
– un milion de cetățeni români sunt în somaj tehnic sau deja concediați;
– alimentele de bază și medicamentele se scumpesc;
– puterea de cumpărare scade drastic sau chiar se evaporează cu o viteză demnă de Carte Recordurilor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri