Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:00, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

Marius Budăi, ministrul Muncii, a venit cu noi informații legate de situația pensiilor

23 mai 2023 | Politica

„Principiile şi criteriile stabilite împreună cu Comisia Europeană sunt următoarele:

1. Creşterea treptată a vârstei de pensionare în conformitate cu sistemul public de pensii, până la vârsta de 65 de ani. Astfel, fiecare om care lucrează în România va trebui să fie echivalent, să nu fie deosebiri între cei care lucrează în anumite sisteme şi cei care lucrează în sistemul public de pensii şi vor avea o vârstă de pensionare până la vârsta de 65 de ani, aşa cum este prevăzută, gradual, şi în legea din sistemul public de pensii.

2. Drepturile de pensii vor fi calculate prin creşterea treptată a perioadei de contribuţie, aşa cum este prevăzut în sistemul public, astfel încât, la finalul acestei perioade, să se ajungă treptat astfel încât raportarea să fie la întreaga perioadă. Nu vor mai fi alese anumite perioade din interiorul a ceea ce au contribuit, ci va fi raportare la întreaga perioadă.

3. Creşterea treptată a vechimii necesare în specialitate pentru acele categorii care nu aveau deja aceasta raportare.

4. Eliminarea unor categorii de indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unor legi speciale. Acest lucru se face şi s-a făcut şi până acum, prin acea nepermitere de asimilare a perioadelor, astfel încât, după cum ştiţi, în lege, este exemplul cu magistraţii cărora nu li se mai permite asimilarea, ci 20 de ani cel puţin în magistratură. Au fost exceptate unele categorii de funcţionari publici parlamentari de la acest aspect”, a spus Marius Budăi.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri