Marius Budăi, ministrul Muncii despre voucherele sociale

Săptămâna viitoare, vom încheia activitatea de retribuire. Am avertizat de la început că va fi mai complicată prima tranşă, pentru că include patru pași”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, precizând că persoanele care vor avea probleme cu cardurile pot găsi rezolvarea printr-o sesizare.

Referitor la salariul minim, ministrul Marius Budăi a făcut câteva precizări. „Trebuie să găsim o soluţie de majorare printr-o soluţie cu mediul de afaceri, pentru că, practic, situaţia este extrem de complicată. Până la sfârșitul anului, vrem să avem aceste discuții, ca din ianuarie să se aplice o majorare a salariului minim”, a mai spus Marius Budăi.

Cine primește voucherele sociale

Vouchere sociale sunt acordate pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiari de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu suma de 1.500 lei.

Totodată, acestea sunt acordate persoanelor încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiilor monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiilor care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanelor fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. Înainte de fiecare alimentare a tichetului social, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

(Visited 124 times, 1 visits today)