Cele mai citite

loader-image
Botoșani
18:12, 15 aprilie 2024
temperature icon 28°C
nori împrăștiați
Humidity 40 %
Wind 8 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 12 Km/h
Clouds Clouds: 40%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:23
Sunset Sunset: 19:02

Ultimele Știri

Marius Budăi: „Să nu uităm că seniorii României reprezintă o parte esențială a societății și merită să se bucure de roadele dezvoltării economice”

4 martie 2024 | Politica

În ultima perioadă, am asistat la o creștere semnificativă a salariilor, care a avut un impact direct și asupra pensiilor. Iată cum se reflectă aceste schimbări în viața noastră:

– Pensia medie pentru limită de vârstă a trecut de pragul de 500 de euro, ajungând la 2.563 de lei (513 €).
– Salariul mediu net a făcut un salt impresionant, depășind 1.000 de euro, cu un avans de 15,5% față de anul precedent.
– Creșterea salariilor a alimentat bugetul de pensii cu 25,7% mai multe contribuții sociale.

Aceste evoluții pozitive sunt rodul unei economii în creștere și al investițiilor care stimulează piața muncii. Proiectul de introducere a salariului minim european în România va contribui și mai mult la îmbunătățirea nivelului de trai pentru toți, inclusiv pentru pensionari.

În contrast, propunerea de a impune CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei a stârnit controverse. Unii senatori liberali, cunoscuți pentru poziția lor mai puțin favorabilă pensionarilor, au inițiat acest proiect. Totuși, PSD se poziționează ferm împotriva acestei măsuri, pledând pentru protecția și respectul cuvenit părinților și bunicilor noștri.

Să nu uităm că seniorii României reprezintă o parte esențială a societății și merită să se bucure de roadele dezvoltării economice, nu să fie pedepsiți.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri