Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:36, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer fragmentat
Humidity 80 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 67%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Marius Budăi: „Trebuie să rezolvăm inechitățile. Important e că nicio pensie nu va scădea, va fi foarte clar acest aspect”

19 aprilie 2023 | Politica

„Nu exista o decizie in coalitie, probabil o vom avea in cel mai scurt timp si voi merge cu aceste aspecte catre partenerii sociali la discutie. Dacă PNRR a fost scris la secret şi secretizat, eu nu voi face o reforma la secret, am un dialog bun cu partenerii sociali, dialogul e extrem de important, indiferent că vorbim de legea pensiilor din sistemul public sau a salarizării din sistemul public„, a spus ministrul Marius Budăi.

Potrivit obligaţiilor asumate prin PNRR, până la finalul lunii iunie legea pensiilor va trebui să fie într-o formă votată.
„Imi doresc un timp cat mai scurt de discutii cu partenerii sociali pentru a avea timp sa le depunem in Parlament, că şi acolo mai sunt dezbateri la Comisie. Noi aveam legea 127 a pensiilor, legea 153 a salarizarii pe care unii au preferat sa o puna intre paranteze. În 2020, 2021, daca am fi avut aceste legi in vigoare, acum am fi facut cateva acorduri fine.

Însă trebuie sa vedem in ce perioada se rezolvă acest impact bugetar care vine cu cele doua legi. Trebuie să rezolvăm inechităţile, iar acestea se rezolvă în doi paşi: in baza unui act normativ si apoi prin impact bugetar. Aceste inechitati trebuie rezolvate si trebuie sa vedem si incadrarea in timp„, a mai spus ministrul Marius Budăi.

Referitor la deficitul bugetar uriaş, ministrul Budăi dă asigurări că nu vor fi tăieri de venituri pentru a-l acoperi.

„De cate ori a fost PSD la guvernare, nu s-a legat de noi niciodata aceasta variantă, scăderea veniturilor, şi nu consideram oportuna o astfel de variantă. Trebuie sa fim atenti cu cheltuielile bugetare, dar asta este cu totul si cu totul altceva. Dar taieri de venituri PSD nu a promovat niciodata si nu va incepe acum să promoveze.
Vom lua deciziile in coalitie , vom vedea ce bunuri si servicii se pot amana, ne facem o analiza care ar trebui sa fie permanenta si vom lua o decizie si vom rezolva problema. Nu e nimic de speriat„, a declarat ministrul Muncii.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri