Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Marius Constantin Budăi: salut decizia federațiilor sindicale din asistență socială și sănătate de a suspenda procedurile de declanșare a grevei generale, ca urmare a majorărilor salariale acordate

11 martie 2024 | Politica

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, și-a onorat promisiunea făcută federațiilor sindicale din sănătate și asistență socială și a aprobat mărirea veniturilor acestora, începând cu data de 1 martie.

Concret, ordonanța de urgență aprobată de Guvern stabilește că, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centrele de asistență socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023. Această majorare se acordă în două tranșe egale, începând cu data de 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024.

Salut decizia premierului Marcel Ciolacu, dar și pe cea a Federației Sanitas și pe cea a Federației Naționale Sindicale din Asistență Socială și Protecția Copilului Pro Asist de a suspenda procedurile de declanșare a grevei generale, ca urmare a majorărilor salariale acordate”, precizează deputatul Marius Constantin Budăi, președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Ordonanța de urgență a Guvernului majorează și salariile de bază ale personalului din sănătate, precum și cele ale personalului TESA din sănătate, creșterea urmând să se facă tot eșalonat.

Actul normativ stabilește și faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri