Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Membrii ansamblului SIREȚELUL din Vârfu Câmpului au dus tradițiile locului în PARLAMENTUL ROMÂNIEI

20 decembrie 2022 | Politica

Păstrători de tradiții din generație în generație, vârvenii știu cum să atragă toate privirile și să etaleze frumusețea portului popular, a costumelor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Dintre toate însă, se evidențiază CĂLUȚUL. Transmis din tată în fiu, este cel mai așteptat moment din noaptea de Anul Nou de toată suflarea satului. Jocul unic al căluțului din Vârfu Câmpului simbolizează îmblânzirea calului sălbatic de către comișii de la moșiile boierești și pregătirea lui pentru muncile câmpului și treburile de la moșii din anul următor.

„Mândră de vârvenii mei!
Am primit la Camera Deputaților vizita Ansamblului SIREȚELUL din Vârfu Câmpului, însoțit de primarul comunei, Maria Hutu.
Alături de colegii mei, ministrul Muncii, Marius Constantin Budai, parlamentarii Trufin Lucian și Dan Constantin Șlincu, consilierul de stat Florin Gavril și secretarul de stat Cătălin Boris Precul, am fost gazdele delegației din Vârfu Câmpului, care a prezentat un spectacol al obiceiurilor de iarnă în fața sălii de plen a Camerei Deputaților.
Mulțumiri domnului președinte Marcel Ciolacu pentru prietenia și buna-dispoziție pe care le-a transmis copiilor și tinerilor din comuna mea de suflet!
Mulțumiri colegilor noștri deputați, Daniel_Suciu – vicepreședintele Camerei Deputaților și Alfred Simonis – liderul Grupului Parlamentar PSD, pentru sprijinul necondiționat acordat în organizarea acestei vizite. Felicitări Ansamblului SIREȚELUL pentru prestația din Camera Deputaților!
Felicitări primarului Maria Huțu care împreună cu referentul cultural Maria Olariu se preocupă ca moștenirea tradițională, arhaică a locului să fie conservată și promovată așa cum se cuvine!”
, a declarat deputatul PSD, Alexandra Hutu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri