Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:45, 22 februarie 2024
temperature icon 6°C
nori împrăștiați
Humidity 80 %
Wind 5 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 5 Km/h
Clouds Clouds: 38%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 07:08
Sunset Sunset: 17:45

Ultimele Știri

Memorialul Ipotești, la Salonul de Carte Alam Mater Librorum

22 iunie 2023 | Eveniment

Memorialul Ipotești – Centrul Mațional de Studii „Mihai Eminescu” va participa, în perioada 23-24 iunie 2023, la Salonul de Carte Alam Mater Librorum, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Inițiat în anul 2014, Salonul de Carte şi-a propus – după cum menționează organizatorii – să valorizeze cultura comună şi ştiinţifică şi să întărească relaţiile dintre lumea academică şi comunitate.

Unicitatea acestui salon, ajuns la cea de a IX-a ediţie, constă și în faptul că este singura manifestare de acest gen organizată şi găzduită de o universitate românească.

Ediția 2023 a Salonului de carte al USV este organizată în contextul aniversării a 60 de ani de învățământ superior sucevean, fiind dedicată Cărţii în biblioteca universitară – tezaur al diversităţii culturale şi ştiinţifice, memorie a spiritualităţii româneşti.

La salon și-au anunțat participarea 50 de edituri, care vor expune în 35 de standuri de carte, și peste 100 de autori din ţară şi din străinătate (Chişinău, Cernăuţi, Dakar, Senegal, Maroua – Camerun, Paris – Franţa). Manifestările vor avea loc în Atrium-ul corpului E al Universităţii şi în sălile de lectură.
Memorialul Ipotești va prezenta, în data de 23 iunie, începând cu ora 14:45, aparițiile editoriale din Colecția Ipotești – 2021, 2022; Revista de Studii Românești „Glose”; Donația Ursachi la Memorialul Ipotești.

Evenimentul, care va avea loc în Atrium, Corp E, USV, va fi moderat de conf. univ. dr. Ala Sainenco, managerul Memorialului Ipotești și bibliotecar Despina Doina Rotaru, USV.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri