Cele mai citite

loader-image
Botoșani
00:15, 25 iulie 2024
temperature icon 20°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 9 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:41
Sunset Sunset: 19:57

Ultimele Știri

Microbuze școlare pentru elevii din județul Botoșani

7 septembrie 2023 | Administratie

Trei microbuze școlare, achiziționate printr-un program al Ministerului Dezvoltării, au ajuns la Botoșani. Copiii din comunele Coțușca, Dângeni și Havârna, care au nevoie de transport pentru a ajunge la școală, vor avea chiar de la începutul noului an școlar microbuze noi, sigure și moderne.

„Aceste microbuze vin să completeze necesarul pe care îl are județul Botoșani. Consiliul Județean Botoșani a aplicat și obținut din PNRR o finanțare pentru achiziționarea de microbuze electrice. De asemenea, astăzi, am aprobat, într-o ședință de plen extraordinară, aplicația pe care o vom depune la finanțare pe Fondul de Mediu pentru a achiziționa alte 18 microbuze școlare. Știm că necesarul de microbuze este foarte mare. Ca autoritate județeană căutăm cele mai bune soluții pentru a asigura transportul elevilor”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Aplicația pregătită pentru Fondul de Mediu are o valoare de 25 de milioane de lei. Se vor achiziționa 18 microbuze, din care 2 pentru școlile speciale și 16 pentru școlile din județ. Cheltuielile neeligibile vor fi asigurate din bugetul județean.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Județean a aplicat pe PNRR pentru obținerea unei finanțări PNRR în valoare de 6.097.560,97 de euro, fără TVA, pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice.

Cererea de finanțare a fost declarată eligibilă, urmând a fi semnat contractul de finanțare și să se demareze procedurile de achiziție. Și în cazul acestui proiect, cheltuielile neeligibile și diferențele rezultate din implementare vor fi asigurate de către Consiliul Județean.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri