Ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre măsuri la problema facturilor: Suntem abia în februarie, nici nu au venit facturile. Premierul Ciucă: Discutăm în această seară

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că are în vedere adoptarea unui pachet de măsuri pe termen lung pentru problema facturilor la gaz și energie electrică, dar că este prea devreme să discute despre când va fi implementat.

„Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua ordonanță ca să vedem exact impactul asupra numărului total”, a spus ministrul. La rândul său, prim-ministrul Ciucă a spus că în această seară va avea loc o întâlnire cu toți miniștrii de resort pentru „a finaliza propunerea de decizie”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, de asemenea, că luni seară va avea loc o întâlnire cu miniştrii responsabili pe tema măsurilor din domeniul energiei.

„Este foarte greu să ieşim cu o ordonanţă de guvern până miercuri, în schimb în seara aceasta avem întâlnire cu toţi miniştrii de resort responsabili pentru a finaliza propunerea de decizie”,
a spus Ciucă la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

El a fost întrebat dacă reglementarea tarifelor la energie şi la gaz ar putea fi una dintre soluţii.

„Sunt două soluţii în discuţie, partea aceasta de reglementare este de asemenea în analiză, cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor”, a răspuns premierul.

(Visited 50 times, 1 visits today)