Ministrul Muncii intervine în scandalul momentului: „Trebuie să pice cei care sunt vinovaţi”

Ministrul Muncii intervine în scandalul azilelor groazei: Să pice cei care sunt vinovaţi, important este să găsim soluţii
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale, pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap.

„Eu spun că trebuie să pice cei care sunt vinovaţi. Noi trebuie să terminăm controalele, DIICOT trebuie să termine ancheta şi să spună ce s-a întâmplat. Avem doar o zi de control, este o problemă serioasă, nu trebuie să ne pripim cu concluziile„, a declarat Marius Budăi.

„Concluziile au fost extrem de importante. Un prim pas spre a continua dialogul și a începe să luăm măsuri împreună ca să putem ajunge la dezideratul pe care ni-l dorim, Ministerul Muncii și societatea civilă, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Am stabilit să facem împreună și să pun la dispoziția societății civile o procedură deschisă de selecție a tuturor celor care vor să participe la monitorizarea calității serviciilor oferite în asistență socială, dar și la monitorizarea drepturilor persoanelor cărora li se oferă servicii sociale. De asemenea, am închis o discuție pe o modificarea la legea asistenței sociale, astfel încât la începutul sesiunii parlamentare să fie depusă în parlament”, afirmă Marius Budăi.

(Visited 8 times, 1 visits today)