Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:48, 29 februarie 2024
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 7 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Avem pe masă trei variante pentru recalcularea tuturor pensiilor”

4 iulie 2023 | Politica

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că are pe masă trei variante pentru recalcularea tuturor pensiilor.
„Avem trei variante. Spre sfârșitul săptămânii viitoare vom primi de la Banca Națională o primă analiză de impact, nu este analiza finală. Telefoanele pe care le-am avut în această săptămână și discuțiile pe care le-am avut cu Comisia Europeană au făcut trimitere la acest prim raport pentru a avea o bază de plecare în discuțiile următoare.

Sper ca peste vară să putem lucra aceste variante și începând cu sesiunea parlamentară de toamnă să depunem acest proiect în Parlament.

Se lucrează la acea digitizare a dosarelor, preluarea datelor în format electronic, preluarea separată a perioadelor contributive față de perioadele asimilate, a sporurilor cu caracter permanent față de sporurile cu caracter nepermanent, încât activitatea noastră a ajuns astăzi la peste 80% din dosare introduse în sistemul electronic.

Sperăm, tragem și spunem ca până la finalul perioadei să terminăm cu toate dosarele, chiar dacă vor rămâne câteva dosare care vor fi foarte vechi și vor trebui să fie introduse la mână, lucrate, dar cu siguranță ne vom încadra în acest termen”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a adăugat că nicio pensie nu va scădea, în urma procesului de recalculare.

„După perioada de vară vom depune proiectul în Parlament pentru a fi dezbătut de cei interesați și aici mă refer la sindicate și la asociațiile de pensionari. (…) Ne gândim la o formulă cât mai bună pentru rezolvarea inechităților din sistem și să ne asigurăm că, sub nicio formă, prin această recalculare nu va scădea nicio pensie”, a spus ministrul Muncii.

Mai mult, Marius Budăi a spus că pensiile românilor vor fi majorate.

„Premierul a spus anul acesta că vor crește. Pensiile vor crește. Vom continua acele măsuri din programul „Sprijin pentru România” până la final de an. Să nu uităm că am avut o majorare la început de an. S-a demonstrat că, de când am revenit la guvernare, alta este gândirea față de veniturilor cetățenilor, nicidecum de înghețări sau de tăieri”, a adăugat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri