Ministrul Sanatatii despre impozitul 0% pe veniturile medicilor

Una din măsurile anunțate în 2016 în Programul de guvernare al PSD a fost aplicarea unui impozit 0% pe veniturile medicilor. Aceasta urma, conform calendarului, să se aplice de la 1 ianuarie 2018.

„Este o măsură care încă se discută, nu am stabilit care sunt categoriile de medici care ar putea beneficia. Este o discuție la nivelul Guvernului și deocamdată nu s-a renunțat la această măsură din programul de guvernare”, a arătat ieri Sorina Pintea, într-un interviu EXCLUSIV la DC News și DC Medical.

Ministrul Sănătății a spus că nu s-a stabilit deocamdată dacă va fi vorba doar despre medicii din sistemul de stat sau dacă măsura îi va include și pe cei din sistemul privat. Măsura ar putea fi aplicată cghiar și numai unor categorii de medici.

„Eu propusesem anul trecut, spre exemplu, pentru medicina de familie, pentru a putea mări puțin acolo veniturile pentru că nu știam că nu putem ajunge la 10%. Dar este soluția aceasta cu Banca Mondială (împrumutul din care medicii de familie vor putea accesa până la 200.000 de dolari per cabinet, n.r.). Deci, încă se discută, s-a spus că este o măsură care se va aplica de la 1 ianuarie 2018, s-a decalat. Programul de guvernare este pe patru ani, încă n-am finalizat guvernarea, mai avem până în 2020, dar este o măsură la care nu s-a renunțat și încă se discută”, a arătat ministrul Sănătății.

SURSA: www.dcmedical.ro

(Visited 19 times, 1 visits today)