Cele mai citite

loader-image
Botoșani
21:51, 17 iulie 2024
temperature icon 24°C
cer acoperit de nori
Humidity 63 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:32
Sunset Sunset: 20:05

Ultimele Știri

Modernizarea drumului județean Borolea – Hănești, scoasă la licitație

4 iulie 2024 | Administratie

Modernizarea drumului județean DJ 294C, Borolea – Hănești, a fost scoasă la licitație. Întregul proiect, în valoare de 7,5 milioane de euro, va fi finanțat exclusiv din fondurile alocate de către Consiliul Județean Botoșani.

Am promis că vom moderniza și acest sector de drum și ne ținem de cuvânt. Din bugetul Consiliului Județean am finanțat realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic, iar Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a scos la licitație și execuția lucrărilor. În ultima ședință a Consiliului Județean, am rectificat bugetul și lista de investiții în acest sens. Este o investiție cerută de botoșănenii din zonă și pentru care am găsit soluțiile cele mai bune de a o realiza”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Ofertele la licitație pot fi depuse până pe data de 12 august.

Infrastructura rutieră a fost și rămâne prioritară pentru echipa Consiliului Județean Botoșani. Ne dorim și la această licitație să participe cât mai mulți constructori. Este o lucrare importantă, cu o valoare foarte mare”, a declarat, la rândul său, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Rețeaua de drumuri județene din Botoșani măsoară 652 de kilometri, din care, în ultimii trei ani, au fost modernizați și reabilitați peste 200 de kilometri.

În acest moment, Consiliul Județean Botoșani are în derulare alte cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatră, care totalizează peste 42 de kilometri.

Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 44 milioane de euro, 35 milioane de euro reprezentând fondurile atrase din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 9 milioane de euro cofinanțarea asigurată din bugetul Consiliului Județean Botoșani.

În diferite stadii de licitație, Consiliul Județean are lucrări pentru modernizarea a 20,5 kilometri de drumuri județene, a căror valoare se ridică la 23,5 milioane de euro.

Vrem ca la finalul mandatului, drumurile de piatră care nu sunt modernizate sau în plin proces de modernizare să reprezinte mai puțin de 2% din totalul drumurilor județene”, a conchis Doina Federovici.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri