Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Modificare la examenul pentru permisul auto

27 august 2015 | Social - Educatie

concurs permiseLa nivelul judeţului Botosani, în jur de 1.200 de candidaţi se prezintă lunar, la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto, pentru a susţine examenul teoretic. La partea de sală este

înregistrată o promovabilitate de aproximativ 60% în timp ce examenul practic este promovat de 40% din candidaţi. Ministerul Afacerilor Interne le-a uşurat soarta candidaţilor la şoferie. Din octombrie, cei care vor pica oraşul nu vor mai fi nevoiţi să mai dea o dată şi examenul teoretic, promovat pentru a ajunge la proba de traseu. O altă modificare face referire la numărul de ore de conducere. Astfel, candidatul care nu promovează testarea practică (traseu), va fi nevoit să mai conducă în prezenţa instructorului şase ore până la susţinerea unei noi testări şi să adauge la dosar o dovadă în acest sens. În prezent, în legislaţie nu este menţionat un anumit număr de ore pentru cei care pică oraşul, însă majoritatea făceau măcar cinci-şase ore. „Aceste modificări sunt de bun augur şi aşteptate de instructori de foarte mult timp. De fapt, la propunerea noastră, MAI a luat act şi a schimbat ordonanţa privind examinarea candidaţilor”, a susţinut Valentin Vechiu, liderul Sindicatului Instructorilor Auto. De aceeaşi părere sunt şi cei care urmează cursuri la o şcoală de şoferi şi se pregătesc să fie examinaţi pentru a primi permisul de conducere. Potrivit acestora, era oarecum o nedreptate să susţină din nou examenul teoretic din moment ce îl promovaseră.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri