Cele mai citite

loader-image
Botoșani
15:33, 20 aprilie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 46 %
Wind 21 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 19 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

Natalia Intotero, ministrul Familiei a fost, joi dimineaţă în vizită inopinată la Botoșani

24 august 2023 | Administratie

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a demarat o serie de vizite inopinate în teritoriu. După ce a fost la Constanța și la Iași, ministrul Familiei a fost prezent, joi dimineaţă și la Botoșani.

Oficialul a avut o întrevedere cu președintele CJ Doina Federovici, dar și cu subprefectul Paula Berențan și directorul executiv al DGASPC Botoșani, Doina Nacu, după care a vizitat centrele de îngrijire a copiilor statului, dar și Centrul de tranzit, destinat tinerilor din județul Botoșani părăsesc sistemul de protecție, după ce au împlinit vârsta majoratului și nu mai urmează o formă de învățământ.

Aici, adolescenții primesc, o perioadă de timp, orientare, suport și găzduire. Ministrul Intotero a discutat cu beneficiarii serviciilor centrelor de plasament și a vizitat spațiile în care aceștia sunt cazați.

” Aici, repet încă o dată, am întâlnit condiții extraordinare și vreau să mulțumesc tuturor angajaților, conducerii DGASPC și doamnei Președinte al Consiliului Județean pentru tot ce a făcut aici ca investiții, exemplu de bună practică”, a declarat ministrul.

Ministrul familiei a declarat că face aceste vizite pentru a purta discuţii cu beneficiarii şi cu angajaţii, şi pentru a vedea „realitatea din teren”. Ea s-a arătat extrem de mulțumită de condițiile din centrele rezidențiale de la Botoșani.

Oficialul a arătat că Guvernul manifestă deschidere pentru problemele din instituțiile sociale și a încurajat angajații să ceară sprijin pentru rezolvarea neajunsurilor, dacă acestea există. Demnitarul a transmis si un mesaj ferm către cadrele medicale care „nu au înțeles importanța jurământului pe care ei l-au depus”.

„Este inadmisibil ca în anul 2023 să asistăm la o asemenea tragedie. Spun inadmisibil și categoric vinovații trebuie să plătească. Trebuie să se înceteze odată pentru totdeauna astfel de situații. La fel și aici, în acest domeniu al sănătății, din partea statului în decursul ultimilor ani medicii au beneficiat de creșteri salariale prin grija Guvernului, prin grija autorităților județeni, autorităților locale. Știm cu toții că se fac investiții, că sănătatea reprezintă o prioritate”.

Natalia Intotero a participat, alături de alți oficiali, la Închiderea Taberelor ARC, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport.


_____

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri