Norul toxic de cenușă vulcanică a intrat în România. Medicii fac apel la populaţie să se protejeze

Norul toxic generat de erupția vulcanului din Insulele Canare a intrat în România prin vestul ţării şi până diseară va acoperi întreaga ţară. Medicii au lansat un avertisment.

Erupția vulcanului din insulele Canare a produs o cantitate mare de dioxid de sulf care aduce poluare suplimentară şi este cancerigen, atrag atenţia medicii.

„În primul rând trebuie să purtăm mască și să ne limităm ieșirile din casă. În al doilea rând la poluarea aceasta cu microparticule să luăm în considerare că acest nor aduce și particule care sunt poate toxice și care pot să ne pună la un sistem de risc oncologic să zicem așa.

De aceea purtatul măștii devine indispensabil în perioada aceasta până acest nord trece.

Deci, poluarea cu microparticule și poluarea cu substanțe, cu noxe toxice, în special în zonă un oncologică trebuie să avem foarte mare grijă.

Recomandăm ca perioada aceasta să se limiteze ieșitul din casă şi purtatul obligatoriu al măştii”, a precizat pentru Antena 3 managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

În această dimineață, cei de la Agenția de Mediu au început măsurătorile la stațiile care veghează calitatea aerului în vestul României.

SURSA www.antena3.ro

(Visited 307 times, 1 visits today)