Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

O nouă expoziție a Memorialului Ipotești la Cinematograful „Unirea”

31 octombrie 2023 | Cultura

Colaborarea dintre Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani a vizat, în timp, domenii diverse: de la spectacole și expoziții la scrierea în comun de proiecte și schimburi de experiență, devenind un parteneriat reciproc avantajos.
Pe 15 iunie 2023, Memorialul Ipotești a vernisat în holul Cinematografului „Unirea” prima sa expoziție – un documentar foto al taberei de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”. În aceeași zi instituțiile au propus și o proiecție: „Copyright poetic” – ultima înregistrare a lui Ion Caramitru recitând din Mihai Eminescu”.
În continuarea parteneriatului, începând cu data de 25 octombrie 2023, în holul Cinematografului „Unirea” Botoșani, Memorialul Ipotești prezintă publicului spectator expoziția NICHITA STĂNESCU ‒ 80. Realizată în 2013 din inițiativa Muzeului Național al Literaturii Române București, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naştere şi a 30 de ani de la moartea poetului, expoziția itinerantă a fost vernisată în cadrul evenimentului Nichita Stănescu – omul, portrete şi vieţi trăite organizat cu prilejul Zilelor Eminescu, ediția iunie 2013.
Donată Memorialului Ipotești grație parteneriatului între cele două instituții de cultură, expoziţia cuprinde manuscrise şi fotografii ale poetului Nichita Stănescu alături de prieteni, fiecare fotografie fiind însoţită de câte un poem reprezentativ, materiale documentare din arhiva Muzeul Național al Literaturii Române București şi din arhiva Dora Stănescu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri