Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:54, 20 iulie 2024
temperature icon 27°C
cer fragmentat
Humidity 52 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 73%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

VIDEO/ Pași importanți pentru realizarea drumului expres Botoșani-Suceava

27 iulie 2023 | Video

Consiliul Județean a aprobat, joi, în ședință ordinară, schimbarea sursei de finanțare a drumului expres Botoșani-Suceava. Obiectivul va fi finanțat prin Programul de Transport 2021 – 2027, iar documentația, dar și execuția lucrărilor vor fi preluate, în parteneriat, de cele patru autorități: Consiliile Județene Botoșani și Suceava și municipiile Botoșani și Suceava

Proiectul de hotărâre a fost propus de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și are la bază punctul de vedere transmis de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii privind oportunitatea încheierii unui act adițional la protocolul de colaborare în scopul schimbării sursei de finanțare din POIM 2014 – 2021 în Programul de Transport 2021 – 2027 și a actualizării responsabilității partenerilor.

Decizia este motivată de încheierea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM)2014 – 2021 la data de 31 decembrie 2023 și necesitatea finanțării în continuare a acestui obiectiv de investiții.

Președintele CJ Botoșani a reamintit intenția de a transforma acest drum în sector de autostradă.

Opt asocieri, care reunesc 95 de firme, au depus oferte pentru realizarea documentației tehnice în vederea construirii drumului de mare viteză Botoșani – Suceava, unul dintre cele mai ambițioase proiecte din Regiunea de Nord-Est.

Valoarea totală a documentației scoasă la licitație, inclusiv TVA, este 21,2 milioane de lei, iar cele patru autorități locale vor contribui, în părți egale, pentru asigurarea cofinanțării de 2%, în timp ce 98% din sumă fiind asigurată din fonduri europene, Programul de Transport 2021-2027.

Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, și va merge prin spatele localităților Dumbrăveni – Huțani – Vlădeni – Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoșani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanța dintre Salcea (Autostrada A7) și viitoarea centură a municipiului Botoșani.

Acum drumul este prevăzut cu două benzi pe sens și separator de sens, cu o limită de viteză de 120 de kilometri pe oră.

El va fi transformat într-un sector de autostradă, ca o continuare pentru A7.

Exproprierile de terenuri se vor face pentru regimul de autostradă, unde limita maximă de viteză este de 130 de kilometri la oră.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri