Cele mai citite

loader-image
Botoșani
18:32, 14 iulie 2024
temperature icon 36°C
cer senin
Humidity 19 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 12 Km/h
Clouds Clouds: 0%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:29
Sunset Sunset: 20:08

Ultimele Știri

Patru persoane și-au pierdut viața la locul de muncă

23 iunie 2024 | Eveniment, TOP Stiri

Tragedia s-a produs la fabrica de lactate din comuna Ibănești, județul Botoșani. 4 persoane cu vârste între 47 și 57 de ani au vrut să efectueze lucrări de mentenanță a stației de epurare, însă, în momentul în care unul dintre ei a deschis capacul bazinului de decantare, în care se afla acid sulfuric și amoniac, acesta a căzut în bazin, ca urmare a inhalării gazelor toxice. Ceilalți 3 bărbați au intrat să îl scoată, însă, din cauza acumulării de gaze, toți au căzut inconștienți.

Cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, dintre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și o ambulanță au ajuns la fața locului și au scos victimele din bazin.

Trei dintre persoane, găsite în stop cardio-respirator, au fost resuscitate, însă numai una a răspuns manevrelor si a fost trimisă cu elicopterul SMURD la Iași, în stare foarte gravă. Din nefericire și acesta a pierdut lupta pentru viață.

Administratorul unității de prelucrare a laptelui, a fost preluat conștient de la fața locului si transportat la Spitalul din Dorohoi, apoi transferat la Spitalul Județean de Urgență din Botosani, unde a decedat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani a declanșat o anchetă, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate in muncă, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri