Permis de conducere cumpărat cu 100 de dolari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean ucrainean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care s-a dovedit a fi un document fals.

În data de 19 iunie 2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean ucrainean, pasager într-un autocar ce efectua o cursă regulată pe ruta R. Moldova – Cehia.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului în vârstă de 21 de ani, printre documentele de călătorie a fost identificat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, emis în luna februarie a.c., cu datele de identificare şi fotografia proprie.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut documentul contra sumei de 100 de dolari, de la un cetăţean moldovean, căruia i-a plătit această sumă pentru a obţine şi categoria E, pe lângă categoriile B şi C pe care le deţinea legal. Tânărul intenţiona să utilizeze permisul în vederea obţinerii unui loc de muncă în Uniunea Europeană.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri oficiale.

(Visited 48 times, 1 visits today)