Permis de conducere, fals cumpărat cu 200 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităților R. Moldova, care s-a dovedit a fi falsificat.

În data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, pasager într-un microbuz care se deplasa spre Paris.

În baza analizei de risc, pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului respectiv, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat colegilor noştri că a achiziţionat documentul contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană, fără a avea cunoştinţă că este falsificat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

(Visited 12 times, 1 visits today)