Permis de conducere fals, obținut cu 1800 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat, cu dublă cetățenie română şi R. Moldova, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, care era fals.

În data de 31 iulie a.c., în jurul orei 19.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că lucrează în Germania şi motivat de faptul că avea nevoie de un permis de conducere european, a apelat la o şcoală de şoferi din Polonia, unde contra sumei de 1800 de euro a obţinut permisul de conducere.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

(Visited 24 times, 1 visits today)