Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Prăznuit de ortodocşi pe 11 noiembrie – Sfântul Mucenic Mina

11 noiembrie 2014 | Social - Educatie

minaSfântul Mina este prăznuit de ortodocşi pe 11 noiembrie, în timp ce romano-catolicii îl cinstesc pe 24 noiembrie. Sfântul îi ajută pe păgubiţi, pe cei nedreptăţiţi în procese şi pe cei care au pierdut ceva sau au fost înşelati. 
Sfântul Mina s-a născut în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor. A trăit în timpul împăraţilor romani Diocleţian şi Maximian.

El şi-a pierdut tata când avea 11 ani, iar mama sa a murit la trei ani după acesta. Sfântul Mina ajunge în armata imperială, însă, pe 23 februarie 303, când Diocleţian a emis primul edict de persecutare a creştinilor, a părăsit armata şi s-a retras în deşert, dedicându-se vieţii ascetice. După puţin timp, Dumnezeu i-a dat puterea de a face minuni. Prezent în Cotyaeum la celebrarea unei sărbători păgâne, a mărturisit că este creştin. Pentru că a refuzat să se lepede de credinţa în Hristos, i s-au tăiat mâinile şi picioarele, apoi capul. Începand din anul 1874, Biserica „Sfântul Mucenic Mina” din Bucureşti păstrează fragmente din moaştele Sfântului Mina. 
Credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Mina şi în Catedrala mitropolitană din Iaşi. În această Catedrală, printre moaştele celor 32 de sfinţi, se află şi un fragment din moaştele Sfântului Mucenic Mina.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri