Cele mai citite

loader-image
Botoșani
22:48, 24 iulie 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 93 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:40
Sunset Sunset: 19:58

Ultimele Știri

Premieră la BAC 2020: Rezultatele vor fi anonimizate. Reguli și proceduri

21 iunie 2020 | Educatie

O premieră a examenului de Bacalaureat 2020 este anonimizarea rezultatelor. Potrivit Ministerului Educației, numele elevilor vor fi codificate.

Asta înseamnă că, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bacalaureat 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele, dar și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat 2020 va primi anterior afișării rezultatelor un cod specific.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor, prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare.

Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de Comisiile de Bacalaureat, prin sondaj, după încheierea fiecărei probei scrise.

În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv, prevăd regulile.

Dacă după aceste verificări se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, absolvenții de liceu pot fi eliminați din examenul de Bacalaureat 2020.

Nu vor fi nominalizate în comisiile de Bacalaureat persoane care, în sesiunile anterioare, nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile sau au fost sancționate.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri