Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Primăria comunei Mihai Eminescu solicită suplimentarea fondurilor de la bugetul de stat pentru o bună desfășurare a activității

1 aprilie 2020 | Administratie

Prin prezentul comunicat, Comuna Mihai Eminescu transmite un semnal de alarmă către Ministerele și instituțiile publice competente în vederea suplimentării fondurilor de la bugetul de stat, dată fiind instalarea stării de urgență.

În acest sens, subliniem în primul rând, că Primăria comunei Mihai Eminescu funcționează în mare parte din veniturile proprii, fapt ce înseamnă că derularea activității acesteia și obligațiile de plată pe care aceasta le are sunt direct influențate de încasările contribuabililor atât persoane fizice cât și persoane juridice.

Ținând cont de situația alarmantă în care se află societățile comerciale de pe raza comunei, fiind nevoite să închidă temporar activitatea, conducând la un deficit economic pentru acestea, afectează și situația economic a Primăriei și, totodată, datorită prelungirii termenului de plată a taxelor și impozitelor atât pentru persoanele juridice cât și pentru cele fizice a diminuat considerabil încasările preconizate.

Autoritățile locale chiar dacă au un buget aprobat pentru anul 2020, neîncasând, nu își pot onora contractile încheiate cu furnizorii, atât la cheltuieli de funcționare cât și la cheltuieli necesare realizării investițiilor.

Faptul că s-a aprobat virarea sumelor de la un trimestru la altul, de la un capitol la altul, nu ajută cu nimic autoritățile deoarece acestea nu dispun de lichidități, neavând încasări.

Această situație se întâlnește la Primăriile care se gestionează din veniturile proprii, celelalte Primării având primite sume mult mai mari de bani pentru echilibrare , de la bugetul de stat.

Așadar, prin sprijinul solicitat urmărim buna desfășurare atât a activității proprii cât și a furnizorilor cu care avem contracte în derulare.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri