Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Primăria Municipiului Botoșani a fost vizitată de participanții la Marșul Vieții

27 iunie 2023 | Administratie

Primăria Municipiului Botoșani a fost ieri gazda unui grup de israelieni, personalități din sfera militară, academică și culturală, participanți la a noua ediție a Marșului Vieții. Inițiat în anul 2005 de Josef Wasserman, Rabinul evreilor originari din România care locuiesc în Israel, președintele Fundației pentru Promovarea și Dezvoltarea Iudaismului în România, Marșul Vieții le oferă israelienilor cu rădăcini în Moldova posibilitatea să viziteze aceste meleaguri.
Cum primarul Cosmin Andrei a fost ieri în delegație, la București, cei 35 de participanți la Marșul Vieții au fost primiți de viceprimarul Liviu Toma. Edilul a discutat cu oaspeții în sala de ședințe a Consiliului Municipal Botoșani.
În cadrul discuțiilor, Josef Wasserman a lansat propunerea ca Municipiul Botoșani să se înfrățească cu orașul Be’er Sheva, din Israel. Viceprimarul Liviu Toma a salutat propunerea și a declarat că o va promova și o va susține la nivelul Executivului și deliberativului local.
Viceprimarul Liviu Toma a prezentat date despre Municipiul Botoșani și arătat că a avut o colaborare bună cu membrii comunității evreilor botoșăneni, încă din perioada în care lucra în mediul privat.
Întâlnirea a fost emoționantă. Printre oaspeți s-au aflat două surori și mama lor. Gabriela Haimovici a spus că tatăl ei, originar din Botoșani, a fost muzician și a profesat în București. “Eu veneam în fiecare vară, două săptămâni, la bunici. Țin minte orașul vechi. Bunicul avea o prăvălie, se chema, era un membru foarte stimat de comunitatea evreiască. Mulțumim. Aici mă simt într-un fel acasă” a declarat ea. Bunicii Gabrielei Haimovici sunt înmormântați în Cimitirul Evreiesc din Botoșani.
“Eu îi mulțumesc domnului viceprimar. Suntem bucuroși că în programul nostru am reușit să ajungem și în municipiul Botoșani. Această întâlnire a fost foarte onorantă și emoționantă”, a precizat Josef Wasserman.
Tot ieri, oaspeții din Israel au vizitat municipiul Dorohoi. Rabinul Pinah Wasserman, tatăl lui Josef Wasserman, a păstorit aproape jumătate de secol comunitatea evreiască din Municipiul Dorohoi și din împrejurimi.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri