Cele mai citite

loader-image
Botoșani
17:44, 15 aprilie 2024
temperature icon 30°C
nori împrăștiați
Humidity 40 %
Wind 8 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 12 Km/h
Clouds Clouds: 40%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:23
Sunset Sunset: 19:02

Ultimele Știri

Primăvara începe pe acorduri muzicale la Dorohoi

14 februarie 2024 | Cultura

Festivalul Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian” se bucură anul acesta de cea de a XL-a ediție.

Organizatorii: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi și Centrul de Informare și Promovare Turistică Dorohoi, vor surprinde publicul cu nume sonore din muzica ușoară românească.

„Mărțișor Dorohoian” reușește de mai bine de patruzeci de ani să mențină înalta ținută artistică și culturală a evenimentului, fiind rampă de lansare pentru tinerii care bat la porțile afirmării; câștigătorii Trofeului acestui Festival devenind interpreți consacrați ai vremii.

Încă de la primele ediții festivalul s-a remarcat prin recitalurile susținute de unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de muzică ușoară românească, cum ar fi: Mihaela Mihai, Aurelian Andreescu, Angela Similea, Marcel Pavel, Mădălina Manole, Luminița Anghel și mulți alții.

Concursul se va desfășura pe două categorii de vârstă: 10-14 ani, respectiv 15-30 ani și va da șansa concurenților să se facă remarcați prin alegerea repertoriului, interpretare și prezență scenică.

Evenimentul va avea ca prezentatori în prima seară de concurs pe actorul ieșean Vlad Baba, iar în cea de-a doua seară, la gala laureaților, pe binecunoscutul om de televiziune Dan Negru.

Juriul festivalului format din oameni de specialitate, experți în materie de muzică precum Maestrul Dirijor și Compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor – Viorel Gavrilă, Conferențiar univ. dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași – Dan Spânu, Director al Clubului Copiilor din Dorohoi, membru în Corpul Național al Experților în managementul educațional – Marcel Dupu, solista vocală, fostă concurentă la Vocea României, absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima și profesor de canto Mădălina Omania, va cântări cu maximă precizie prestațiile concurenților, astfel încât premiile să fie acordate celor mai buni dintre cei buni.

Așadar pe 29 februarie și 1 martie sunteți așteptați la Dorohoi să vă bucurați de muzică ușoară românească adusă în scenă de concurenții din acest an și de cei care vor susține recitalurile mult așteptate: Trupa „Bere gratis”, Gabriel Dorobanțu, Mădălina Omania și Bogdana Bianca Visterniceanu câștigătoarea trofeului „Mărțișor Dorohoian” 2023.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri