Primele doze de vaccin anti-Covid au intrat în România

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac. Sunt preluate acolo de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care au plecat încă de aseară către Arad. Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade celsius.

Arafat: „Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului”
”Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii.

Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale Uniunii Europene astfel încât să înceapă campania împreună. A fost un efort imens la care au participat toate statele membre, inclusiv România. Achiziție comună, abordare comună și implementare împreună.”, a declarat șeful DSU.

(Visited 14 times, 1 visits today)