Cele mai citite

loader-image
Botoșani
10:21, 21 iulie 2024
temperature icon 23°C
cer acoperit de nori
Humidity 73 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:37
Sunset Sunset: 20:02

Ultimele Știri

Punctul de vedere al Consiliului Județean Botoșani față de protestul cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani

9 iunie 2023 | Administratie

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a participat, la sediul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, la o discuție cu reprezentanții cadrelor medicale care au protestat față de decizia Comitetului Director de reducere a anumitor categorii de sporuri, din cauza depășirii pragului prevăzut de articolul 25 din Legea 153, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”. (Articolul 25 din Legea 153, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice)
În urma discuțiilor purtate, la solicitarea președintelui Consiliului Județean, reprezentanții cadrelor medicale, ai sindicatelor și conducerea Spitalului Județean vor avea, începând de luni, mai multe runde de discuții în vederea identificării soluțiilor de acordare a sporurilor conform prevederilor legale. „Nu am militat niciodată și nici nu o voi face pentru o scădere a veniturilor angajaților, indiferent de domeniul de activitate, dar nimeni nu poate încălca legea. Acordarea acestor sporuri trebuie făcută conform prevederilor Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În prezent, Spitalul Județean de Urgență «Mavromati» Botoșani este unul dintre puținele spitale din țară care acordă aceste sporuri aproape de limita maximă. Ele nu vor fi eliminate, ci împreună, partenerii de discuții, vor căuta soluțiile pentru a fi acordate într-un procent cât mai mare, dar fără a depăși pragul impus de lege”
, a declarat Doina Federovici.

Președintele Consiliului Județean a arătat și că demisia managerului nu este o soluție a problemei, cadrul legal fiind cel care limitează sporurile și nu echipa de conducere a Spitalului Județean.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri