Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Răsturnare de situație: Maternitatea Botoșani rămâne spital suport COVID-19

31 martie 2020 | Administratie

Rasturnare de situatie in cazul spitalului COVID-19. Astazi prin ordin de ministru, spitalul desemnat sa fie unitate suport in lupta cu COVID-19 este Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, care figurează pe lista publicată marți în Monitorul Oficial. Secția de Obstetrică și Ginecologie este cea care va fi transformată în spital suport COVID-19.

Ministerul Sănătății, prin secretar de stat Horațiu Moldovan, a emis marți ordinul cu Lista spitalelor de suport pentru pacientii testati pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Ministerul Sănătăţii (MS) a desemnat 117 spitale şi 44 de maternităţi unde vor fi îngrijiţi bolnavii de COVID-19. De asemenea, a fost aprobat Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, anunţă instituţia.

Peste 160 de spitale din toată țara, printre care și 44 de maternități, au fost desemnate de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ca unități de suport pentru pacienții cu coronavirus.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, angajații Maternității au protestat împotriva deciziei inițiale, iar în această dimineață angajații Spitalului Municipal Dorohoi au ieșit în curte din același motiv.

​Ordinul ministerului Sănătății este publicat în Monitorul Oficial 263/31.03.2020.

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor reprezintă un document –cadru care instituie pașii care trebuie urmați de managementul unităților sanitare și măsurile pe care trebuie să le implementeze pentru izolarea și tratamentul cazurilor COVID –pozitive.

De asemenea, documentul conține reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri