Regele naiului, maestrul Gheorghe Zamfir în concert la Botoșani

Regele naiului, maestrul Gheorghe Zamfir a sustinut vineri seară, un concert aniversar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, la implinirea celor 70 de ani a Filarmonicii de Stat „George Enescu”.

Spectacolul, intitulat „Gheorghe Zamfir și prietenii”, a fost dirijat de Daniel Jinga. Pe scenă, alături de artiștii Filarmonicii din Botoșani, au mai urcat tenorul Alin Stoica, soprana Rodica Anghelescu, primtrompetistul Mirel Manea, care este și managerul instituției de cultură și Felix Goldbach la clarinet.

Interpret, compozitor și muzicolog, Gheorghe Zamfir are o carieră absolut fabuloasă, de peste 55 de ani, care înseamnă peste 300 de lucrări compuse, trecând prin toate stilurile – folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic şi un repertoriu interpretativ care acoperă perioadele barocă, clasică şi contemporană.

La eveniment a participat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, prezent în Botoșani la invitația conducerii Filarmonicii de Stat „George Enescu”, Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani si Cosmin Andrei, primarului munucipiului Botosani.

(Visited 63 times, 1 visits today)