Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Reguli noi pentru transportul în comun botoșănean

23 martie 2020 | Administratie

Orar modificat al circulației tramvaielor și microbuzelor în municipiul Botoșani

În contextul extinderii riscurilor legate de pandemia de coronavirus COVID-19 și al noului set de măsuri adoptate la nivel național, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a emis astăzi Dispoziția nr. 387, prin care se reglementează transportul în comun din municipiu pe perioada stării de urgență.
Eltrans SA și Microbuzul SRL, cei doi operatori care asigură transportul local de persoane din Botoșani, vor modifica orarul de funcționare al tramvaielor, respectiv microbuzelor, în vederea atingerii mai multor obiective. Pe de o parte este nevoie de restrângerea circulației botoșănenilor care nu sunt absolut nevoiți să iasă din locuințe în această perioadă. Pe de altă parte, mijloacele de transport în comun trebuie să acopere fluxul de călători spre și dinspre locurile de muncă la începutul, respectiv finalul programului de serviciu, în condiții de evitare a aglomerației și de păstrare a distanței sociale.

Tramvaiele Eltrans vor circula doar în următoarele intervale orare:
– 05,00-08,00
– 12,00-16,00
– 22,00-23,00

În aceste intervale, vor funcționa 5 tramvaie pe linia 101 și 4 tramvaie pe linia 102.
Microbuzele SC Microbuzul SRL vor funcționa în regim normal în următoarele intervale orare:
– 05,30-08,30
– 13,30-16,30

De asemenea, ținând cont de orarul anumitor instituții și unități economice, Microbuzul SRL va asigura curse speciale după cum urmează:
19,00-20,30 (traseul Botoșani-Dedeman)
– 19,15-20,30 (traseul Botoșani-Tulbureni)
– 19,30-20,30 (traseul 3: Botoșani-Bariera Sulița)

Dispoziția nr. 387/23.03.2020 reiterează obligația operatorilor de transport în comun local de a face dezinfecția periodică a mijloacelor de transport și de a pune la dispoziția călătorilor materiale dezinfectante.

În plus, cu titlu de măsură nou adoptată în cadrul aceleiași dispoziții, cadrele medico-sanitare și personalul altor instituții și societăți implicat în îndeplinirea măsurilor dispuse în contextul stării de urgență vor beneficia de gratuitate la folosirea locurilor de parcare cu plată de pe raza municipiului Botoșani până la încheierea stării de urgență. Pentru aceasta, cei în cauză trebuie să lase la vedere pe bordul mașinilor adeverințe emise de angajatori care să ateste că se află într-una din situațiile amintite.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri