Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:01, 21 iulie 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 64 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 14 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:37
Sunset Sunset: 20:02

Ultimele Știri

Pași importanți făcuți pentru restaurarea Muzeului de Știintele Naturii din Dorohoi

13 septembrie 2023 | Administratie

Proiectul de „Consolidare, restaurare și punere în valoare a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi” a primit avizul Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Culturii. Valoarea avizată a proiectului este de 68,5 milioane lei, adică echivalentul a , . Partea de cofinanțare ce revine Consiliului Județean Botoșani este în valoare de .

Reabilitarea clădirii este un proiect important în domeniul cultural al județului Botoșani. Prin transpunerea lui în practică, vom avea parte de un muzeu modern, care să pună în evidență valoroasele exponate pe care le are în patrimoniu, precum colecția de insecte și fluturi exotici a profesorului Ioan Nemeş, colecția de fluturi exotici a farmacistului Wilhelm Weber, colecția de păsări de pe continentul african a profesorului Cătălin Rang sau expoziția de obiecte de sticlă-porțelan realizate în fosta fabrică de sticlă din Dorohoi.

Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la se va readuce la viață biblioteca, ce deține peste 6.500 de volume de specialitate și care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare, un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane și o cafenea.

Proiectul se derulează în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice, finanțat din bugetul Ministerului Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri