Cele mai citite

loader-image
Botoșani
14:43, 20 aprilie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 46 %
Wind 21 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 19 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

„Sărbătorile de iarnă, între imagine și narațiune”

14 decembrie 2023 | Cultura

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează și prezintă publicului, în perioada 14 decembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, expoziția de arte vizuale intitulată „Sărbătorile de iarnă, între imagine și narațiune”.
În această perioadă a anului, cu profunde semnificații de tradiție și de credință creștină, expoziția pune împreună lucrări din patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, semnate de artiștii Ion Murariu, Costin Neamțu, Constantin Piliuță și Teodor Valenciuc, cu cele ale elevilor Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, coordonați de profesorii Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu, într-un demers comun de redescoperire a valorilor satului tradițional și a obiceiurilor care, odinioară, însuflețeau viața comunității rurale.
Vernisajul va avea loc în data de 14 decembrie 2023, orele 14.00, la Muzeul de Etnografie Botoșani, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50. Va prezenta Maria-Laura Tocariu.
Vor spori sentimentul apropierii timpului sacru al sărbătorilor de iarnă, prin colindele pe care le vor interpreta, membrii Corului ATOR Bucecea.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri