Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Șase cărți de identitate false, cu destinația Germania, descoperite la controlul de frontieră

15 mai 2023 | Infractional

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova șase cărți de identitate false, care urmau să ajungă în Germania ascunse în bagaje.

În data de 13 mai a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager al unui microbuz cu destinația Germania, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în buzunarul unei perechi de pantaloni aflate în bagajele bărbatului, șase cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate date și fotografii ale altor persoane.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de o persoană de sex feminin care l-a rugat să transporte bagajul în care se găseau cele șase documente în Germania și să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic. Totodată, acesta a mai declarat că a fost informat la preluarea bagajului că acesta conține dulciuri și haine pentru copii.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri