Schimb de bune practici la nivel european la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani

În perioada 4-10.04.2022, trei cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani (Apostol Jeanina Cătălina, Ștefan Crina Daniela și Țipirigan Emilia Niculina) au participat la cursul Spice up formal education – educația non formală în îmbunătățirea motivației elevilor.

Cursul face parte din proiectul FAITH (credință) – Foster ability, inclusion, tenderness, harmony, proiect cu finanțare europeană, în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea K1, și a avut loc în localitatea Caldas da Rainha, Portugalia.

Obiectivul cursului a fost acela de a dezvolta competențele de utilizare a metodelor educative non-formale pentru 15 profesori (3 direcți și 12 indirecți) aplicate la minim 80 de elevi, în anul școlar 2022-2023.

În urma derulării cursului, furnizat de Asociația EDU2GROW, cadrele didactice sus-menționate au achiziționat diverse metode educative non-formale printre care amintim: jocuri interculturale de comunicare și coeziune, team building, jocuri de comunicare non-verbală, jocuri de dinamizare a grupului, jocuri de rol, jocuri de creativitate, jocuri în aer liber.

De asemenea, profesorii participanți la această mobilitate au venit mai bogați cu informații despre cultura portugheză dar și despre sistemele educaționale ale țărilor participante la curs.

(Visited 66 times, 4 visits today)