Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

“Școala Altfel” dincolo de gratii – deținuți în vizită la lăcașuri de cult

4 mai 2023 | Administratie

Timp de trei zile, deținuții-elevi ai claselor I-XI afiliate Școlii Speciale Sfântul Stelian Botoșani au ieșit pe poarta unității pentru a se conecta la o “altfel” de învățare.

Sub îndrumarea colegilor din serviciul educație, alături de cadre didactice ale școlii, peste 50 de deținuți au avut ocazia să viziteze, unii pentru prima dată, lăcașuri de cult din județul Botoșani, precum și instituții de cultură, în cadrul proiectului Săptămâna Altfel.

Clerici cu har precum preotul Stareț Arhimandrit Teodosie Pleșca de la Mănăstirea Zosin și Maica Stareță Stavrofora Teofana Scântei, de la Mănăstirea Vorona, le-au vorbit celor prezenți despre valoarea sufletească a rugăciunii și a credinței, despre rolul lăcașurilor de cult și modalități de trăire socială în armonie cu cei din jur, mai aproape de Dumnezeu.
Nu este de neglijat nici cunoașterea culturii naționale prin prisma vieții și creației marelui poet Mihai Eminescu, a căror repere mai puțin cunoscute publicului larg au fost destăinuie de către doamna conf. universitar dr. Ala SAINENCO, manager al Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

“Chiar dacă executarea măsurilor privative de libertate înseamnă izolarea temporară de societate, această perioadă nu reprezintă și înstrăinarea persoanelor condamnate de valorile morale și de principiile dezirabile social.
Dimpotrivă, presupune oferirea de contexte în cadrul cărora exersarea de atitudini și conduite sociale să se realizeze în mod intenționat și conștient, proces atât de necesar în redefinirea celor care ulterior revin în societate, printre noi.”
transmit reprezentanții Penitenciarului Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri