Școala de vară „Gheorghe Crăciun”(ediția I) la Memorialul Ipotești

Editura Paralela 45, în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu susțin noua generație de prozatori.

În perioada 11-17 iulie 2019, va avea loc prima ediție a Școlii de vară de la Ipotești ce poartă numele unuia dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, Gheorghe Crăciun (1950-2007), prozator, eseist, publicist, teoretician și critic literar.

La prima ediție a Școlii de vară „Gheorghe Crăciun” vor participa 15 tineri prozatori, selectați, în urma unui concurs de flashfiction (proză scurtă care nu trebuia să depășească 2500 de semne cu spații), de un juriu format din scriitori și jurnaliști.

Dintre cele 48 de texte trimise la concursul de selecție, 39 au respectat condițiile regulamentului și au intrat la jurizare. Autorii primelor 15 texte din acest clasament au fost desemnați câștigători.

Aceștia sunt, în ordine alfabetică: Cătălina Bălan, Dan Bucur, George Ciucă, Victor Cobuz, Raluca Filimon, Anna Kalimar, Lucia Lupea, George Mihalache, Georgia Moraru, Anastasia Palii, Călina Părău, Alina Pietrăreanu, Savu Popa, Ioana Săndulescu, Eva Sărășan.

În cadrul atelierelor intensive de scriere creatoare, coordonate de scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea și Cosmin Perța, tinerii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu un set de instrumente teoretice și să-și dezvolte abilitățile practice și gândirea structurală a scrierii unui text de proză scurtă.

În urma atelierelor, toți participanții vor contribui cu câte o proză inedită la o antologie ce urmează a fi lansată la Târgul de Carte Gaudeamus 2019.

(Visited 8 times, 1 visits today)