Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Selecție deschisă pentru un nou tip de proiect la Laurian

10 noiembrie 2023 | Social - Educatie

Proiectele Erasmus + au ajuns într-o nouă etapă începând cu anul școlar 2023-2024. Urmărind să le arate elevilor aplicabilitatea cât mai mare a competențelor pe care și le formează, proiectele includ acum stagii de formare care să permită tinerilor să cunoască provocările și rigorile unui job. Așa este și proiectul inițiat de Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, în colaborare cu firma Euromind Projects S.L., Avenida de la Ciudad de Linares, Spania, care și-a propus să inițieze liceenii în munca dintr-o companie IT. Aceștia se vor confrunta cu standardele de elaborare a unei aplicații web, dar și cu cerințele și nevoile clienților. Elevii vor trece, astfel, de la abordarea teoretică, oferită în cadrul școlii, la nivelul de profesionalism în domeniul IT. Stagiile presupun un efort de echipă în realizarea de produse software supervizate de programatorii din companiile de primire, stagiarii urmând să preia de la specialiști bune practici de management al proiectelor informatice.
Iată de ce, în Colegiul Național ”A.T. Laurian”, în perioada 6-24 noiembrie se desfășoară examenul de selecție a elevilor și profesorilor însoțitori în etapele ce vor urma. Vor fi selectați 14 elevi participanți la stagiile de formare, dar și doi elevi cu statut de rezerve, selecția urmând să se facă și pentru cei doi profesori însoțitori, plus unul cu statut de rezervă. În selecția grupului țintă, laurienii anunță că promovează o politică de informare și o metodologie clară, care să asigure participarea fără discriminare, respectând principiul egalității de șanse, al transparenței și al evitării conflictului de interese. Informațiile sunt publicate pe situl liceului, precum și pe platforma ce oferă catalogul electronic al colegiului.
”Aplicațiile web complexe la care vor lucra liceenii din proiect înainte, în timpul și după stagii, vor constitui un atu în integrarea elevilor în companii IT locale și nu numai, prin munca ”remote”. Perioada de stagii va putea reprezenta experiență la locul de muncă, aceasta urmând să poată fi valorificată în momentul aplicării pentru un job.”, ne-a explicat profesoara Cerasela Daniela Cardaș, coordonatoarea proiectului Erasmus+.
Finanțat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, proiectul privind creșterea aplicabilității competențelor de programare ale elevilor prin participarea la proiecte Erasmus+, formare profesionala – VET, in domeniul IT, se va derula în perioada 1 iunie 2023 și 31 august 2024.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri